Mercedes-Benz Sprinter Flowcamper

Oase van welzijn onderweg

Dit door het ruime vloerplan, de uittrekbare keuken en badkamer.

Betrouwbare metgezel

De indeling is klassiek, maar verrijkt met vele praktische Flowcamper oplossingen en is verkrijgbaar in drie configuratieniveaus.

In de basisuitvoering is de Max een driezitter, uitgerust met de uittrekbare keuken inclusief Indel Marine compressor koelkast met vriesvak, verschuifbare roestvrijstalen spoelbak en uitneembare tweepits gaskookplaat.

De keuken biedt snelle toegang tot de koelkast van binnen en buiten en is compact wanneer hij is uitgetrokken en verrassend ruim wanneer hij is uitgetrokken.

Een grote plafondhoge kledingkast biedt royale bergruimte.

Onder het dwarsbed van 120x185 bevindt zich de gaskast met ruimte voor 2x5kg en de verswaterlade en veel ruimte voor volumineuze spullen.


De tweede uitbreidingsniveau omvat een mobiel droogscheidingstoilet, opgeborgen in een kastvak. Om het te gebruiken wordt het toilet uit de kast getrokken. De optionele set deuren om de ruimte af te scheiden creŽert privacy bij het gebruik van het toilet.


Het derde uitbreidingsniveau is uitgerust met de praktische Flowcamper badkamer. Deze heeft een combinatie van schuif- en vouwdeuren die een ruimtebesparende indeling mogelijk maken wanneer ze niet worden gebruikt. Wanneer ze geopend zijn, bieden ze gemakkelijke toegang tot de natte cel.
De Flowcamper badkamer is voorzien van een geÔntegreerd droogtoilet en een roestvrijstalen douchebak.


De basis is een Mercedes-Benz Sprinter in carrosserie-uitvoering L2 en hoogte H2.
Het voertuig is 5,92 m lang met een wielbasis van 3,66 m.
De hoogte varieert tussen 2,5 en 2,8 m, afhankelijk van de aandrijving en de dakluiken.
Achter- of vierwielaandrijving zijn beschikbaar, de laatste ook met reductie.
De vermogens die kunnen worden besteld zijn:

  • 84KW/114PS,
  • 105KW/143PS
  • 120KW/163PS
  • 140KW/190PS

Dubbel plezier

De Flowcamper Max combineert talrijke minimalistische oplossingen tot een uniek touringvoertuig. Weg van hightech - naar creatieve ideeŽn.

Om in elke situatie een betrouwbare basis te zijn, zijn de belangrijke technische componenten redundant ingebouwd (deels optioneel)!

Twee gasflessen van 5 kg maken betrouwbaar koken voor meerdere weken mogelijk. Als ťťn fles leeg is, is er genoeg tijd om hem bij te vullen.

Twee waterpompen voorzien het flexibele betrouwbaar watersysteem, zonder permanent geÔnstalleerde drinkwatertank. In plaats daarvan wordt de voorraad van 100 liter vervoerd in twee verwijderbare en oprolbare reservoirs onder het bed. Hierdoor hoeft het voertuig niet per se naar een waterbron. De reservoirs van 50 liter kunnen gemakkelijk en zonder gereedschap worden gereinigd en vervangen.

In plaats van een service-onvriendelijke combikachel zijn twee beproefde dieselluchtverwarmers de warmtebronnen. Met een uitgekiende luchtverdeling wordt het hele voertuig betrouwbaar verwarmd. Indien gewenst kan de achterste verwarming warm water leveren door middel van een lucht-water warmtewisselaar, en de voorste verwarming kan niet alleen de natte cel van warmte voorzien, maar ook een vloerverwarming in het zitgedeelte.

De energievoorziening wordt verzorgd door twee optionele lithium boordaccu's met een gezamenlijke capaciteit van 200AH (standaard ťťn AGM-accu 80AH).

Het bedieningspaneel is optimaal geplaatst in de dakbetimmering tussen de voorste opbergvakken.

Een combinatie van Votronic en Victron componenten zorgt voor de hoogst mogelijke betrouwbaarheid. De standaarduitrusting omvat een externe stroomvoorziening onder de motorkap, intelligente laadtechnologie en een omvormer van 1500W.

Slapen in de Flowcamper

Ruime bedden

De Flowcamper is een oase van welzijn en een oase van rust. Daarbij horen comfortabele bedden met uitzicht en goede lattenbodem. Het dwarsbed in de Sprinter L2 (5,9m) is 1,30m breed en 1,85m lang. Met de optionele zijverlengingen is de bedlengte 1,95m.

In de Sprinter in de lengte L3 (6,9m) is een bed in lengterichting gemonteerd met de afmetingen 1,5x2m.

Koken in de Flowcamper

Wat eten we vandaag?

Ruimte om te koken is belangrijk. En een redelijk groot fornuis ook.
Maar moet u de hele dag kostbare leefruimte opgeven?

De uittrekbare keuken in de Max is het optimale compromis tussen een open en royale vloerplan en een grote keuken.

De koelkast is direct bereikbaar - ook als het fornuis is geplaatst. Met zijn parallel openende deur is hij van binnen en buiten optimaal bereikbaar.

Ook de spoelbak is goed bereikbaar en dankzij de uittrekfunctie zeer comfortabel in gebruik.

Als het fornuis slechts een beperkte tijd per dag wordt gebruikt, wordt de tweepits kookplaat uitgetrokken.
De koelkast blijft toegankelijk en een doorgang naar buiten blijft vrij.

Het is een grote en comfortabele keuken met een royaal werkoppervlak.
Het fornuis is ergonomisch iets lager geplaatst dan het keukenblad. Zelfs grote potten of pannen passen er zonder problemen in.

Bij mooi weer kunnen de fornuizen gemakkelijk worden verwijderd en zijn ze beschikbaar om buiten te koken.

Douchen in de Flowcamper

Fris voor de dag

De Flowcamper badkamer draagt ​​in belangrijke mate bij aan het ruimtegevoel in de Max.
Wanneer hij niet wordt gebruikt, kan hij compact worden opgevouwen en biedt hij vrije toegang tot het achterbed.

Wanneer de deuren worden uitgeklapt ontstaat er een grote ruimte met een comfortabele douche en geÔntegreerd droog/scheidend toilet.
Het innovatieve geÔntegreerde toilet geeft u de milieuvriendelijke mogelijkheid om het zonder de infrastructuur van een camping en zonder water en chemicaliŽn te stellen.

Verwijderingsintervallen van ca. 3-4 weken zijn realistisch en maken een ongekende zelfvoorziening mogelijk.

Ordenen in de Flowcamper

Praktische ruimtes

De waterreservoirs en de gaskast (optioneel) zijn vorstvrij onder het bed ondergebracht. Er is ook veel opbergruimte beschikbaar. Met opties zoals een ladenmodule, hondenbox, tweede koelbox of RAKO-rek wordt de Max uw perfecte begeleider.

Optioneel kan de dinette met gedraaide voorstoelen en een verlaagde tafel tot een zitbanklandschap worden omgebouwd.
Het vrije en onbelemmerde uitzicht vanuit de schuifdeur past perfect bij de comfortabele lounge.

Feelgood details

Het meubilair van de Max is ontworpen in constructies van echt hout die typisch is voor Flowcamper met geoliede oppervlakken. In combinatie met vilt en optionele kleurvlakken ontstaat een heerlijke feel-good ruimte.

Het modulaire wandkastsysteem maakt individuele aanpassing aan uw eigen behoeften mogelijk - ook op een later tijdstip: gesloten kasten met softclose-kleppen zijn verkrijgbaar in twee breedte- en twee dieptematen, evenals een basishouder voor een tassensysteem.

De Flowcamper Max is verkrijgbaar als drie- of vierzitter. Voor dagelijks gebruik is een vijfde zitplaats als optie leverbaar.

Op aanvraag is ook een slaapdak leverbaar, waardoor op de tweede verdieping een comfortabel kinderbed ontstaat.

En ťťn bijzonderheid blijft onzichtbaar: elk onderdeel zoals de waterlade, gaskast, keuken en bed staat op zichzelf en kan bij schade worden vervangen.

In een Flowcamper worden natuurlijke materialen gebruikt en worden chemicaliŽn vermeden zolang dit technisch zinvol is.

De wandbekleding is verkrijgbaar in grijs vilt of in geolied echt hout.

U kunt zelf de combinatie van oppervlakken bepalen. Hier enkele voorbeelden:

Download onze prijslijst